Știri

Miriam Soare - Viața este pentru mine cel mai frumos dar

Are 53 de ani, iar în urmă cu un an își dorea doar să ajungă sănătoasă în 2017. Acum își dorește să fie una dintre puținele femei din România care, la maturitate, încep o carieră în televiziune. Voința ei inspiră și transmite un mesaj simplu, dar puternic: nici visele, nici televiziunea nu au o vârstă limită!

 

Încă din prima zi de cursuri la Intact Media Academy, Miriam le-a spus colegilor săi că viața este pentru ea cel mai frumos dar, că este foarte încântată că a ajuns la acest curs, că are un blog pe care scrie constant. La primul curs pe care l-au avut, Sandra Stoicescu le-a explicat studenților ce înseamnă televiziunea, de ce trebuie să te temi și cum să rămâi motivat în această ,,lume’’ în care competiția e foarte mare și toți vor să fie cei mai buni. În această discuție, plecând de la propria experiență de viață, Miriam le-a spus tuturor că prima frică peste care unii trebuie să treacă - teama de a vorbi în public - nu este cea mai mare frică pe care o pot avea în viață.

 

Povestea de viață a lui Miriam este una specială.

 

În urmă cu aproximativ un an, a descoperit că are cancer, iar ultimele luni au fost pentru ea o perioadă în care a încercat să se repună pe picioare, dorindu-și cu ardoare să reușească - pentru ea, pentru familia sa, dar și pentru alte femei care s-au aflat sau se află într-o situație similară.

,,Îmi doresc să fiu una dintre puținele femei care, la maturitate, încep o carieră în televiziune. Îmi doresc enorm să primesc această șansă, iar reușita mea să se constituie într-o încurajare și o dovadă că, și în Romania, o femeie care nu mai este chiar tânără și care are doar un an de zile de la o radicală operație de cancer își poate schimba drumul, mai poate învăța lucruri noi și mai poate spera. Trăim într-o țară în care femeile după vârsta de cincizeci de ani sunt considerate bătrâne, bolnave și inutile. Eu aș vrea ca, prin exemplul meu personal, să pot schimba această mentalitate și să am posibilitatea să le încurajez pe semenele mele greu încercate de cancer și/sau marginalizate de societate'', spune Miriam.

Poate mulți cred că este dificil sau chiar imposibil să îți schimbi cariera la această vârstă, însă Miriam este exemplul că se poate. Ambiția se traduce prin fapte, iar Miriam este dovada vie că nimic nu este imposibil!