Știri

Rafailia Spanou: "Am decis să vin la IMA ca să învăț de la cei mai buni cum să vorbesc în fața unui public."

 

Fata care a terminat școala de dans în Grecia, a venit în România și a absolvit Liceul de arte „Dinu Lipatti” în domeniul arta actorului, a lasat arta la o parte și a inceput pregatirea pentru medicină dar se pare că viața a ales altceva pentru ea. Dacă acum era la facultatea de medicină generală, evident că nu se mai afla printre cursanții de la IMA. Așadar, era nevoită să aleagă între doua vise total diferite, si anume televiziunea sau să salveze vieți. A fost greu, dar până la urmă a decis să-și asculte inima.

Așa sună prima știre despre Rafailia Spanou, fata de 19 ani, cu tatăl grec și mama româncă, născută și crescută în Thessaloniki/Salonic. După 16 ani petrecuți în cel mai mare oraș din nordul Greciei, Rafailia s-a mutat în București, unde a devenit studentă la Universitatea Națională de Securitate și Aparare „Carol I” in domeniul Comunicării.

În copilărie, Rafailia își dorea să devină artistă, să cânte pe scenă, în fața oamenilor care vin pentru ea la concerte. Își dorea să aibă un viitor plin de notorietate, iar singura ei variantă atunci când era întrebată ce vrea să devină când va fi adult era: să prezint o emisiune la TV!

Acum, este ușor să îți dai seama că pe Rafailia o caracterizează consecvența și tenacitatea în visuri. Pentru că, în prezent, la 19 ani are aceeași mare dorință: să aibă propria emisiunea de divertisment și să stârnească aplauze la propriile concerte.

De ce a ales să vină la IMA?

Întotdeauna am avut probleme cu emoțiile și cu vorbitul în public. Am decis să vin la IMA ca să învăț de la cei mai buni cum să vorbesc în fața unui public, fără ca emoțiile să mă copleșească. Am venit să învăț să-mi controlez gesturile, mimica și poziția corpului și, mai ales, vreau să am mai mult curaj, să îmi depășesc limitele și să descopăr cum pot să dau tot ce am mai bun. 

 

 Chestionar IMA
 

1. Publicația preferată.

Psychologies.ro

2. Ce citești la cafea?

Nu fumez, ca urmare nu beau cafea (sau invers), dar când mă relaxez cu o ciocolată caldă sau un ceai, mai mult mă uit la tv, la știri sau la emisiuni de la care am ce învăța. Dacă e să citesc ceva, cu siguranță o sa fie o carte horror, un roman, criminalistică, psihologie sau știri online și subiecte interesante.

3. Un reportaj la care ai plâns.

„Neșu merge mai departe”, un reportaj de la trainerul meu, Carmen Avram de la emisiunea ei la Antena3, „În premieră”.

4. O anchetă care te-a revoltat.

Cazul Elodia. Poate nu am fost în România cand s-a petrecut, dar am urmărit.

5. Cum priveai știrile în copilărie?

Mama, cand eram mică, nu mă lăsa să mă uit la știri. A încercat cumva să mă protejeze, pentru că ea considera că sunt prea dure, deloc plăcute pentru un copil, și nu voia să iau mesaje greșite, eu fiind mică și neînțelegând, de fapt, despre ce e vorba. Cu cât creșteam și mă uitam la știri, îmi aduc aminte că mă pasiona ce vedeam și mă implicam emoțional. Din păcate, în Grecia, după un timp, odată cu criza, știrile au devenit stresante, cu politică... altceva nu vedeai, fără crime, accidente, doar politică și atât.

6. Ce format de emisiune din afară ai aduce în România?

Este o emisiune din Grecia si Cipru, se numeste ‘Pame paketo’ (ducem pachet). Este vorba despre un personaj care vrea să revadă pe cineva dupa mult timp sau pentru prima oara sau chiar să facă o surpriza cuiva drag. Este o emisiune iubită de ani de zile de către greci și ciprioți, o emisiune plină de emoții, vei plânge, vei râde, te vei enerva... este imprevizibilă și cel mai important este faptul că e reala 100%.

7. Despre ce nu te vezi vorbind la TV?

Despre bârfe. Nu îmi place să mă ocup cu viețile altora.

8. Poți face un interviu cu oricine din lume. Pe cine alegi?

Michelle Obama. Pentru mine v-a ramane toata viata prima doamna. Ea este o inspirație.

9. Ce reportaj ai face dacă ai avea un buget de 100.000 de euro?

Aș face un reportaj despre diferența dintre Grecia antică și Grecia de acum. Aș arăta cum petrec ei, istoria lor, problemele de acum și cum se descurcă, poate și puțină politică,  locurile de vis, tradiția lor, mâncăruri specifice și nu numai.

10. O amintire cu o emisiune TV care nu mai există.

„Cu sange rece”. O emisiune de seară la DigiLife... cred că nu mai există. Nu aș putea să descriu o amintire anume, deoarece în fiecare seară dupa emisiune rămâneam fără cuvinte și în timpul emisiunii nu puteam lua ochii de la televizor, pentru că mă punea într-un proces de gândire... oare cum a reușit criminalul, cine este...?

11. Imaginează-ți că peste 10 ani vei fi o prezentatoare de succes. Ce nu ai vrea să afle presa despre trecutul tău?

Nu am ceva de ascuns până acum și nici pe viitor nu cred că o sa am. Sunt o persoană deschisă și sinceră.