Știri

După zece ani în care a lucrat în alt domeniu, Ana Dănilă s-a întors la visul ei de a avea o carieră în televiziune

Când o cunoști pentru prima data pe Ana, nu ai cum să nu remarci interesul ei pentru sport. Poate să comenteze orice meci, știe de fiecare dată în ce minut au fost marcate golurile și e una dintre puținele fete care nu întreabă niciodată ce înseamnă „off-side” sau de ce fac jucătorii un zid în fața porții în anumite momente. Și nici nu e de mirare! Copilăria ei, petrecută în Orșova, Mehedinți, a fost marcată de imaginea tatălui, fost fotbalist de performanță al anilor `70.

Încă dinainte să fie elevă în clasa I, Ana nu a trecut prin etapa răspunsurilor trăsnite la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Pentru că ea a fost sigură că își dorește să devină moderator al unei emisiuni sportive, iar modelele ei erau Cristian Țopescu si Ovidiu Ioanițoaia. Ana citea cărți cu tematică sportivă, mergea la olimpiade de romană, engleză, istorie și geografie și juca handbal în lotul feminin al liceului.

Însă, destinul a avut un alt plan pentru ea și i-a oferit o altă lecție. Aceea că, uneori, chiar și cele mai mari dorințe pot fi sabotate de întâmplări nefericite. Din cauza unor probleme financiare ale familiei, Ana a fost nevoită să renunțe la visul ei și să aleagă o carieră care îi putea oferi un venit rapid și sigur. A fost admisă la o facultate cu profil economic.

Am lăsat în urmă dorința arzatoare de a mă afla la pupitrul știrilor sportive, de a-i lua interviu lui Raul Gonzales sau Iker Casillas, fotbaliști ai celebrei echipe Real Madrid, lotul anilor 2000, cel care a facut istorie în semi-finala de Champions League în partida memorabilia cu Bayern Munich.

A urmat o perioadă grea, în care camera de cămin fără apă caldă, cu șase paturi și mulți gândaci nu era doar un mit, ci o realitate pentru Ana. Cu toate acestea, gândul că va reuși într-o zi a ajutat-o să ia un interviu pentru un job la o bancă celebră a anilor 2000. Așa a început perioada în care, mai mult de un deceniu, Ana a lucrat în acest domeniu despre care spune că „a disciplinat-o, a educat-o și a ajutat-o să fie mai ambițioasă.”

Au fost mai mult de zece ani în care nu a renunțat nicio secundă la dorința ei, în care a crezut că poate ajunge acolo unde și-a propus în copilărie. Ana nu a vrut să se împace cu ideea că nu a fost posibil să-și împlinească visul și a reluat lupta pentru a-l atinge. Așa a ajuns să se înscrie la IMA.

IMA este pentru mine oportunitatea perfectă de a-mi transforma visul din copilarie în realitate. IMA înseamnă acum acasă pentru mine. Trainerii sunt oameni cu sufletul cald, implicați în totalitate în formarea noastra ca oameni de televiziune. Îmi dau curaj și încredere că pot reuși, îmi transmit starea lor de bine.

 Chestionar IMA
 

1.  Publicația preferată.

“People”, “Men’s health”.

2. Ce citești la cafea?

”Gazeta sporturilor“, ”Libertatea”, “Ziarul financiar” (stiri online: sport, financiar, monden).

3. Un reportaj la care ai plâns.

Reportajul care mi-a stârnit lacrimile este cel legat de orasul Baile Herculane, un oras care în vremea copilăriei mele era înfloritor, iar acum se află în paragină (reportaj difuzat la PRO TV, „Romania, te iubesc”).

4. O ancheta care te-a revoltat.

Mă revoltă tot ceea ce are legatură cu situația din spitalele și orfelinatele din România.

5. Cum priveai știrile în copilărie?

Îmi aduc aminte că priveam cu foarte mult interes știrile în perioada copilăriei.

6. Ce format de emisiune din afară ai aduce în România?

Talk show-ul sportiv “El Chiringuito”, regizat de celebrul jurnalist sportiv catalan Josep Pedrerol.

7. Despre ce nu te vezi vorbind la TV?

Pot vorbi despre absolut orice subiect a cărui tematică o inteleg.

8. Poți face un interviu cu oricine din lume. Pe cine alegi?

Pentru un interviu l-aș alege pe Bashar Al Assad/ Lionel Messi.

9. Ce reportaj ai face dacă ai avea un buget de 100.000 de euro?

Reportaj: Emiratele Arabe Unite “:Al –Ain “, “Al Ahli”- evoluția și investiția uriașă  în fotbalul lumii arabe.

10. O amintire cu o emisiune TV care nu mai există.

Emisiunea “Procesul Etapei”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia. O pastrez ca pe o amintire frumoasă.

11. Imaginează-ți că peste 10 ani vei fi o prezentatoare / un prezentator de succes. Ce nu ai vrea să afle presa despre trecutul tău?

În copilărie eram numită “Rațușca cea grasuță“, deoarece m-am confruntat cu probleme de greutate foarte mari, cântărind la 16 ani 88 de kg, la o înălțime de 1.60.