Știri

Cosmina Șerb: "Cu fiecare zi petrecută la IMA mă simt mai pregătită să-mi împlinesc visul!"

Nu știm exact dacă se întâmplă datorită zâmbetului cald sau privirii pline de energie, dar pe Cosmina nu prea ai cum să nu o observi atunci când intră într-o încăpere. În copilărie se visa actriță, își dorea să călătorească prin toată lumea și să cucerească publicul de pe toate continentele. Voia, oricum, să-și construiască un destin grandios, iar în anii ei de școală s-a străduit să rămână tot timpul pe podium. Olimpiadele, consursurile de creație literară și de recitare îi umpleau timpul liber, atunci când nu defila pe podiumuri. La 15 ani, când multe adolescente au, poate, primii pantofi cu toc și se uită la prezentările de modă încercând să imite felul în care modelele merg, Cosmina nu vedea asta ca pe o joacă, ci era și ea una dintre acele modele. În momentul în care a început să prezinte creațiile celor mai faimoși designer, Cosmina s-a simțit atât de bine în lumina reflectoarelor și în fața camerelor de filmat și de fotografiat, încât și-a dorit să facă acest lucru toată viața. A observant cât de mult îi place să răspundă la întrebările reporterilor și la interviuri, dar și-a propus să ajungă de cealaltă baricadă, a celei care ținea microfonul. Exersa zilnic în fața oglinzii și se imagina pe micile ecrane.

A absolvit colegiul „Gheorghe Lazăr” din București și acum este studentă la Facultatea de Științe Politice, din cadrul Universității din București, iar despre ambele medii spune că a fost și este exact în locul potrivit. Cu toate acestea, nu a renunțat și la visul de a face din platoul de televiziune locul ei de muncă.

Pentru că mă văd făcând televiziune, am luat decizia de a mă ajuta singură. Mi-am dorit să urmez cursuri de specialitate și... iată-mă la IMA. Am prieteni care au terminat IMA și de la care am primit informații foarte bune. Acum am surpriza să-I văd la IMA STAR.   

 

Chestionar IMA
 

1.  Publicația preferată.

Vogue

2. Ce citești la cafea?

Reviste de modă și, mai nou, știrile.  

3. Un reportaj la care ai plâns.

Reportajul despre Mihai Neșu din emisiunea ,,În preimieră" cu Carmen Avram. ​​​​​​​

4. O ancheta care te-a revoltat.

Colectiv.

5. Cum priveai știrile în copilărie?

Cu atenție. De mică mă uitam la politică.

6. Ce format de emisiune din afară ai aduce în România?

„The Tonight Show”.

7. Despre ce nu te vezi vorbind la TV?

Pot aborda orice subiect.  

8. Poți face un interviu cu oricine din lume. Pe cine alegi?

„Cel mai puternic om al planetei"- Donald Trump 

9. Ce reportaj ai face dacă ai avea un buget de 100.000 de euro?

Analfabetismul din țările sub dezvoltate.    

10. O amintire cu o emisiune TV care nu mai există.

„Din dragoste”.

11. Imaginează-ți că peste 10 ani vei fi o prezentatoare / un prezentator de succes. Ce nu ai vrea să afle presa despre trecutul tău?

Pentru ca la IMA învățăm și cum să ne protejăm imaginea, lucrurile din trecut care nu trebuiesc aflate, nu vor fi făcute publice.