Știri

A trecut de la teama de a vorbi în public la dorința de a avea o emisiune de divertisment

În cei 25 de ani ai lui, Cristian a pendulat între trei puncte cardinale diferite ale țării. S-a născut în Timișoara, a crescut în Maramureș, a venit în București pentru Facultatea de Jurnalism și aici s-a înrădăcinat. Când îl întrebi unde vrea să ajungă îți răspunde ferm și cu un zâmbet încrezător: Vreau să devin unul dintre cei mai buni oameni de divertisment din televiziunea românească!

E conştient şi că acest lucru nu se va întâmpla ca prin minune, că are nevoie de multă muncă şi perseverenţă, chiar dacă în copilărie se visa supererou.

Cristian Constantin a reușit să-și învingă temerile datorită forței mamei lui. A depășit acel prag de timiditate care nu îl lăsa să riște.  Dintr-un om temător, a devenit un om cu atitudine și care are un punct de vedere.

Pentru el, anii de şcoală au însemnat o luptă continua cu el, încercând să-şi depăşească timiditatea şi teama de a vorbi în public. Desi eram bun la învățătură, îți spun sincer că aveam blocaje la ore. Aveam răspunsurile, dar tracul era atât de mare, încât efectiv rămâneam fără cuvinte. După războiul de 12 ani, la finalul liceului, Cristian și-a dat seama că a învins cea mai mare frică a omului și că, de fapt, își dorește o carieră în televiziune și că cel mai bine i s-ar potrivi o emisiune de divertisment.

A venit la IMA cu dorința de a învăța tot ce presupune mecanismul din spatele unei astfel de emisiuni chiar de la profesioniști. Ne-a mărturisit că îl consideră un model pe Dan Negru, trainer la cursul de „Fidelizarea audienței”.

Pentru el, prima săptămână la IMA a putut fi descrisă initial într-un cuvânt: emoționantă.

M-a surprins sinceritatea lor și că nu au încercat să-mi „vândă” povești din basme. Au fost dispuși și deschiși din prima să ne răspundă la toate nelămuririle și nu ocoleau răspunsurile. Este foarte important pentru mine să văd că acești oameni profesioniști sunt sinceri și direcți cu mine. Cu cât sunt mai exigenți cu mine, cu atât mă provoacă mai mult. Acest lucru la mine funcționează perfect.

 

Chestionar IMA 

 

1. Publicația preferată.

Mediafax

2. Ce citești la cafea?

Nu beau cafea, dar răsfoiesc câteva publicații online.

3. Un reportaj la care ai plâns.

N-am plâns dar nici mult nu mai aveam. Două reportaje marca În Premieră, în  2013: „Îngeri în infern” și în  2012 „Infernul copiilor uitaţi”.

4. O anchetă care te-a revoltat.

O altă anchetă de la emisiunea lui Carmen Avram, din 2016: „În numele banului, Amin!”

5. Cum priveai știrile în copilărie?

Rămâneam șocat de cele mai multe ori. Întotdeauna încercăm să înțeleg dincolo de cuvinte și de ceea ce se vede. Uneori am înțeles, alteori nu.

6. Ce format de emisiune din afară ai aduce în România?

The Late Late Show, prezentată de James Corden.

7. Despre ce nu te vezi vorbind la TV?

Nu cred că există ceva despre cate nu pot să vorbesc. Dar vreau să fac o precizare. Pentru a vorbi la TV, trebuie să fii documentat foarte bine și să fie adevărată povestea.

8. Poți face un interviu cu oricine din lume. Pe cine alegi?

Michelle Obama. Mi se pare o doamnă foarte interesantă.

9. Ce reportaj ai face dacă ai avea un buget de 100.000 de euro?

Aș face un reportaj despre rachetele balistice îngropate de americani în urmă cu 60 de ani în gheața din Arctica.

10. O amintire cu o emisiune TV care nu mai există.

FamiliaDA. Mai aflam și eu ce gândesc românii.

11. Imaginează-ți că peste 10 ani vei fi un prezentator de succes. Ce nu ai vrea să afle presa despre trecutul tău?

Nu am furat, nu am ucis, nu am făcut rău nimănui. Deci, nu există ceva ce n-aș vrea să se afle.