Cariera ta

Sabrina Preda

Sabrina a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în iunie 2015, seria a 12-a. La doar o lună de la absolvire, ea face parte din proiectul IMA Star – proiect ce i-a dat șansa să apară pentru prima oară la televizor, ca prezentatoare a rubricilor Horoscop și Știri Mondene. Acum, ea este reporter pentru Antena 1.

Ai știut dintotdeauna că vrei o carieră în presă/televiziune?

Sincer, cred că am știut dintotdeauna că asta vreau să fac, dar mi-a fost frică. Mi se părea imposibil să reușesc eu într-un domeniu așa de prețios, ca să zic așa. Dar acum mi-a fost confirmată zicala: “NICIODATĂ SĂ NU SPUI NICIODATĂ!”

Cum ai ajuns să urmezi cursurile IMA?

Tatăl meu m-a împins să fac cursurile IMA. Nu îmi plăcea ce făceam la facultate și mă gândeam cum o să lucrez toată viața într-un birou – poate într-o instituție bancară sau la departamentul de contabilitate al unei firme. El a insistat să îmi dau această șansă, iar cursurile mi-au întrecut așteptările cu mult.

Cum au fost cele trei luni de cursuri? Ai avut emoții, zile triste, satisfacții?

Zile triste la IMA?! Să fim serioși, nu există așa ceva. “Școala” IMA a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea și una care mi-a adus foarte multe satisfacții, dar și schimbări majore.

Ce ai învățat de la IMA? Ți-au folosit cursurile? Dacă da, în ce fel?

După trei luni, sunt o altă persoană. Oamenii din jurul meu au observat schimbarea și mă întreabă de unde vine. Și eu sunt uimită, dar am realizat că IMA te schimbă din interior. Începi să vorbești altfel, să pronunți cuvintele altfel, îți schimbi vocea dacă este nevoie, ai o altă prestanță și, cel mai important – îți alimentează curiozitatea!

Ai vreun trainer IMA preferat?

Profesor preferat? Hmmm, îmi este foarte greu să numesc pe cineva, pentru că toți îmi sunt tare dragi, dar recunosc că atunci când am văzut-o pe Sandra Stoicescu pentru prima dată, m-a lăsat cu gura căscată. Am fost fascinată de cât de sigură este pe ea, de cât de pe înțelesul tuturor vorbește și nu mai punem la socoteală faptul că are un suflet extrordinar. O iubesc!

Astăzi, telespectatorii au făcut cunoștință cu tine. Ce părere ai despre proiectul IMA Star și cum te-ai simțit la primul live?

Am avut emoții, dar nu așa de mari cum mă așteptam. Pe Vali (Butnaru) îl știam de la cursuri și de la pregătirile pentru IMA Star, platoul îmi era familiar. A fost însă ceva copleșitor – faptul că știam că prezint pentru unul dintre cele mai importante posturi TV din țară, dar asta m-a făcut să mă simt și “al naibii de bine”!

Ce îți dorești să faci mai departe de IMA și IMA Star?

Planurile mele de viitor arată cam așa: pe termen scurt – îmi voi face lista de subiecte pentru mâine (pe lângă IMA Star, fac practică și în redacția de știri, la secția social), iar pe termen lung nu vreau să-mi fac planuri, ci doar să profit de aceste clipe!