Cariera ta

Raluca Câmpean

Raluca a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în februarie 2016, seria a 13-a. La doar o lună de la absolvire, ea face parte din proiectul IMA Star – proiect ce i-a dat șansa să apară pentru prima oară la televizor, ca prezentatoare a rubricilor Horoscop și Știri Mondene.

  1. Cum te simți ca proaspătă absolventă IMA și parte a proiectului IMA Star?

Pregătită să pun în practică ceea ce am învăţat în decursul celor trei luni care au trecut parcă mult prea repede. Mai pot spune că mă simt un om împlinit pentru că am reuşit ce mi-am propus şi faptul că am ajuns aici este o dovadă că iubesc această meserie.

  1. Ce a reprezentat primul LIVE pentru tine și în ce a constat?

Primul meu LIVE a fost în cadrul Observatorului Matinal, unde, cu mari emoţii, am prezentat ştirile mondene. Pentru mine a reprezentat pasul de început al carierei mele în televiziune, locul unde mă simt cel mai bine.

  1. Cum te-ai decis să urmezi cursurile IMA?

Încă din liceu cochetam cu ideea de a urma aceste cursuri, dar nu am avut atunci curajul necesar. Mi-am făcut curaj după ce am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Ştiam că aici voi putea învaţa tainele acestei meserii de la cei mai buni.

Decizia din acel moment avea să însemne drumul meu spre televiziune, cea mai bună decizie din viaţă mea de până acum.

  1. Care a fost cea mai mare provocare la IMA, dar si cea mai mare satisfactie?

Nu pot vorbi doar de o singură provocare. La IMA zi de zi am avut parte de noi provocări descoperind ce înseamnă televiziunea şi toată munca din spatele camerelor de filmat. Toate aceste provocări au dus la transformarea mea.

Satisfacţia este că am reuşit în scurt timp iniţiată şi supravegheată de traineri mununati să devin un alt om şi că azi fac parte din proiectul IMA Star, ceea ce denotă că munca mea nu fost în zadar.

  1. Ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Da! Sfătuiesc pe cei care sunt atraşi de această meserie să aibe curaj pentru că la IMA vor avea parte de momente extraordinare de provocări şi satisfacţii, dar mai ales ocazia să înveţe din eperienta unor oameni minunaţi

  1. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

Doresc să merg pe acest drum cu entuziasmul cu care am păşit pe el, să am parte de realizări şi împliniri.

  1. Știm că IMA Star înseamnă îndeplinirea visului de a fi pe sticlă și, totodată, multă muncă și trezit foarte devreme în fiecare zi. Povestește-ne ce reprezintă pentru tine IMA Star?

Cu toată munca şi trezitul devreme atunci când ai posibilitatea să îţi îndeplineşti visul nimic nu ţi se pare greu.

Proiectul IMA Star reprezintă pentru mine o şansă uriaşă, o rampă de lansare care mi s-a oferit, un spaţiu de emisie la Observatorul Matinal unde pot să pun în practică ceea ce am învăţat şi să conving că pot lucra cu multă seriozitate.