Cariera ta

Marinela Irimia

Marinela a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în februarie 2016, iar acum ea este reporter la Acces Direct.

  1. Cum te-ai decis să urmezi cursurile IMA?

Încă de când eram mică mă vedeam o reporteriță. Mi-a plăcut mult acest domeniu, mass-media, însă toți îmi spuneau: „nu e de tine acolo”, ”nu se câștigă bine”.  Așa că m-am gândit să mă reorientez. Așa am și făcut, doar că până la urmă m-am întors la “visul meu”. Știu că era într-o vineri și mă uitam pur și simplu la TV și mi-am spus “Ce ar fi să încerc?”.  Am intrat repede pe internet și m-am documentat câteva ore, am întrebat în stânga și în dreapta și m-am hotărât. IMA era ceea ce căutam. Am întâmpinat o problemă pentru că era ultima zi de înscrieri. Nu am ezitat, am scris repede eseul meu motivațional și m-am înscris. Am fost acceptată la IMA, care s-a dovedit a fi până la urmă șansa vieții mele

2. Care a fost cea mai mare provocare la IMA?

Este o întrebare care mi-a dat mult de gândit. IMA reprezintă, în sinea ei, o provocare. E o provocare să fii admis la cursurile Intact Media Academy. Tot o provocare este și atunci când îți cunoști profesorii, care mai de care mai celebri. E o provocare să vorbești liber în fața unor oameni pe care nu îi cunoști și e o provocare foarte mare să faci un live, un live pe un subiect ales nu tocmai de tine. E o provocare care mai apoi te ajută mult și pe mine m-a ajutat enorm de mult. Chiar dacă pe moment mă sfiam, îmi tremurau picioarele, îmi puneam tot felul de întrebări în minte… mai târziu m-a ajutat.

3. De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Aș sfătui pe toți să urmeze cursurile de la IMA și nu pentru că le-am făcut eu, ci pentru că IMA  reprezintă totul. În 3 luni înveți ceea ce nu se învață în ani de facultate la jurnalism. Practica își spune cuvântul și chiar dacă cursurile costă 1500 de euro și pentru mulți e o sumă destul de mare, merită! Merită să dai banii aceștia pentru o șansă, șansa ca visul să ți se împlinească.

  1. Cum ai ajuns să lucrezi la Acces Direct la un timp așa scurt după absolvirea IMA?

A fost greu… Cu asta vreau să încep. Și încă e greu. Mi-a plăcut mult cu ce se ocupă Acees direct și mi-am zis să fac practică acolo. Nu m-am gândit că voi fi angajată așa repede, însă după o lună și ceva de făcut practică, zi de zi… am fost angajată. A fost cel mai mare cadou pe care l-am primit vreodată. Munca pe care am prestat-o, timpul, nervii dar și lacrimile mi-au fost răsplătite. Au fost zile în care m-am confruntat cu situații noi, am mers pe teren să fac fel și fel de reportaje, am întâlnit oameni care mai de care mai dificili, însă nu am abandonat. Am luptat pentru visul meu și cu ajutorul Lui Dumnezeu am reușit.

5. Ce a reprezentat primul LIVE pentru tine?

Îmi vine să râd când mă gândesc…  A fost greu, îmi puneam fel și fel de întrebări în minte, că dacă o să dau o bâlbă și o să râdă lumea de mine, dacă nu o să pot vorbi, dacă o să uit ce voiam să spun… Îmi tremura corpul, aveam fluturi în stomac, de parcă mă îndrăgostisem pentru prima dată. Mă stresam și pentru felul cum arătam, aveam multe probleme atunci. Nu pot găsi un cuvânt potrivit pentru primul meu live, însă mi-a plăcut. Știu că nu a ieșit perfect, dar o euforie m-a cuprins exact când am ieșit din live. Eram fericită că așa bine, rău, cum a ieșit live-ul… a fost un live. Emoții am avut și la al doilea, și la al treilea live și cu siguranță o să mai am.

  1. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?  

Cea mai mare dorință a mea, privind cariera, este cea de a fi cât mai bună în ceea ce fac. Vreau să muncesc din ce în ce mai bine, iar munca să îmi fie apreciată. Vreau să câștig experiență și să ajung cât mai departe, acolo unde crede Dumnezeu că îmi e locul.