Cariera ta

Iuliana Pepene

Visul Iulianei de a lucra în televiziune a fost declanșat de o amintire încărcată de emoție și a evoluat mai apoi într-o dorință care, trecută prin filtrul rațiunii, era greu, foarte greu de atins. A decis, totuși, să vina la cursurile IMA și astfel și-a găsit modelele în carieră și a reușit să-și urmeze pasiunea. Acum, Iuliana este omul de la care aflăm cum va fi vremea, dar este și omul ambițios, care vrea permanent să depășească orice limite.

Am vrut să aflăm mai multe lucruri despre povestea ei, într-un interviu cu Iuliana Pepene.

 

Cum și când ți-ai dat seama că îți dorești o carieră în televiziune?

Eram fascinată de felul în care mama îmi spunea poveștile, asta acum 20 de ani. Avea intonație, sensibilitate și o dulceață în voce. Târziu, pe când eram la liceul de matematică, am regasit aceleaşi lucruri la crainicii tv. Așa că, ghidată de instinct, mi-am propus să fac ...televiziune. Ce vis mareț!

De ce te-ai decis sa urmezi cursurile IMA?

A fost cea mai infricoșătoare dorință a mea! Pe  de alta parte… Dacă visele tale nu te sperie, înseamnă că nu sunt destul de mari. Nu știam nimic despre televiziune, dar eram pe cale să aflu. A fost un pas mare în dezvoltarea mea, în primul rând ca om, abia apoi ca om de televiziune.

Care a fost cea mai mare provocare în cele trei luni de cursuri la IMA?

Vorbitul în public, realmente, cea mai mare provocare!

De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Intact Media Academy mi-a oferit şansa de a învăţa de la cei mai buni. După trei luni de cursuri am intrat într-o perioadă de bootcamp în care am experimentat şi am muncit ca un adevărat jurnalist. Contactul cu energia redacţiei, fluxul de informaţie, curiozitatea iţi dau dependenţă. Pentru cei care vor să cunoscă acest domeniu, IMA este o mare oportunitate.

Cum te-a ajutat experiența IMA în jobul pe care îl ai în prezent?

Este destul de greu să-ti manageriezi emoţiile, să te uiţi într-un obiectiv şi să transmiţi o informaţie clară telespectatorilor. Aceasta a fost cea mai importantă lecţie, pentru mine, autocontrolul. Intact Media Academy a fost o rampă importantă în cariera mea, un start bun, o temelie importantă pentru ceea ce umează să clădesc.

Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

În fiecare zi îmi doresc din ce în ce mai mult de la mine. Sunt perfecţionistă şi ambiţioasă. Cel mai mare vis este să am propria mea emisiune.

Ce a rămas memorabil pentru tine de la trainerii pe care i-ai avut?

Sandra Stoicescu a fost şi va fi un reper pentru mine. Am învăţat de la profesionişti. De la tainele divertsmentului dezvaluite de Dan Negru pană la secretele unui documentar de succes marca, Carmen Avram.