Cariera ta

Ioana Popa

Ioana a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în februarie 2016, seria a 13-a. La doar o lună de la absolvire, ea face parte din proiectul IMA Star – proiect ce i-a dat șansa să apară pentru prima oară la televizor, ca prezentatoare a rubricilor Horoscop și Știri Mondene.

  1. Cum te simți ca proaspătă absolventă IMA și parte a proiectului IMA Star?

Ca proaspătă absolventă IMA mă simt mai sigură pe mine, mai deschisă, asta datorită lucrurilor pe care le-am învățat de la fiecare trainer în cele trei luni. Iar ca parte a proiectului IMA star, pot spune că este o senzație unică, pe care nu am mai trăit-o până acum, dar este exact cum mi-am imaginat dintotdeauna. Cred că acest proiect este o idee genială, iar oamenii cu care lucrăm sunt niște adevărați profesioniști.

  1. Ce a reprezentat primul LIVE pentru tine și în ce a constat?

Primul meu  live a fost chiar de 1 martie și am prezentat rubrica “Monden”. Un nou început din toate punctele de vedere.Cu siguranță nu o să uit niciodată această zi plină de emoții. Deși m-am trezit la ora 4 foarte entuziasmată și sigură pe mine, în momentul în care am ajuns în platou picioarele au început să îmi tremure și tot ce îmi doream era să nu dezamăgesc pe nimeni. Eu zic că am reușit :)

  1. Cum te-ai decis să urmezi cursurile IMA?

De când eram mică îmi plăcea să mă joc prin casă, încercând să imit diverse persoane de la televizor, să prezint știrile sau să cânt.  Apoi am crescut și am studiat un alt domeniu, total diferit de televiziune, mai exact am terminat ASE-ul. Dar în această toamnă, m-am decis totuși să fac ceva care îmi place cu adevărat, așa că m-am înscris la IMA pe ultima sută de metri și a fost una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Bunicul meu a fost persoana care și-a dorit să mă vadă la TV, dar din păcate acest lucru nu mai este posibil. Totuși, sunt sigură că mă vede de undeva și este foarte mândru de mine .

  1. Care a fost cea mai mare provocare la IMA, dar si cea mai mare satisfactie?

Fiecare zi la IMA era o provocare, iar eu simt că m-am schimbat enorm în aceste luni și am învățat să am încredere în mine. Tot aceste cursuri mi-au dovedit că dacă îți dorești cu adevărat ceva, nimic nu este imposibil și că pot fi capabilă de mai multe lucruri decât mi-aș fi imaginat vreodată. Satisfacția cea mai mare a fost să văd zâmbetul pe buzele persoanelor care au crezut în mine,  dar și momentul în care am primit notele de la examenul final.  Deși nu am ținut niciodată cont de acest lucru, de data aceasta faptul că am luat cea mai mare notă mi-a umplut sufletul de fericire.

  1. Ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Bineînțeles. Cursurile Intact Media Academy sunt o adevărată șansă pentru persoanele care își doresc o carieră în acest domeniu. Și chiar dacă nu vor rămâne în televiziune și traseul vieții lor profesionale va lua altă întorsătură,  experiența căpătată, cu sigurață îi va face să privească această lume cu alți ochi.

  1. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

Cum am spus și la interviul de admitere, nu-mi fac planuri pe termen lung și nici nu am așteptări, dar aceste cursuri m-au surprins plăcut și momentan mi-aș dori o carieră în această branșă. Este un domeniu greu, cu multe ore nedormite, dar și satisfacțiile sunt pe măsură.

7.  Știm că IMA Star înseamnă îndeplinirea visului de a fi pe sticlă și, totodată, multă muncă și trezit foarte devreme în fiecare zi. Povestește-ne ce reprezintă pentru tine IMA Star?

IMA Star este mai mult decât o provocare, practic de aici a început un nou episod în viața mea. Probabil cei din fața televizorului nu își imaginează că noi ne trezim la ora 4, că trebuie să scriem știrile și să ne ocupam de tot ce implică cele două rubrici din cadrul Observatorului.  Dar acum a fost momentul în care mi-am amintit vorbele părinților mei, și anume că “nimic în viață nu se face fără muncă”, deci pentru a avea satisfacții trebuie să muncești din greu… Și merită !