Cariera ta

Elena Irimia

Elena a absolvit IMA anul trecut, în 2016, și de când a început cursurile a știut că merită să dea tot ce are mai bun pentru a-și îndeplini visul ei: acela de a lucra în televiziune. Acum este reporter la emisiunea „Acces Direct” de la Antena 1 și când vorbește despre perioada în care a fost cursant IMA spune ca acolo și-a construit „temelia carierei ei”. Am vrut să aflăm mai multe despre ce a însemnat experiența IMA pentru Elena Irimia și iată ce ne-a spus.

1. Cum și când ți-ai dat seama că îți dorești o carieră în televiziune?

Îmi doream de mult timp să lucrez în televiziune, doar că eram demoralizată și mă descurajam mereu că nu voi ajunge niciodată să lucrez în domeniul mass-mediei. În plus, simțeam că nu aveam curajul necesar să vorbesc în faţa mai multor oameni, nu puteam să transmit o idee cu usurinta. Totul până într-o zi când am văzut promo-ul făcut de Intact Media Academy. Mi-a atras atenţia şi am spus că trebuie să încerc pentru că ar putea fi şansa vieţii mele. 

2. Care a fost cea mai mare provocare în cele trei luni de cursuri la IMA?
 

Greu de răspuns... Provocări au fost în fiecare zi, la fiecare curs. De la a vorbi în faţa clasei, în faţa unui grup de oameni, până la a face un live singură... pe un subiect nu tocmai cunoscut. IMA in sine este o provocare.

3. De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?
 

În primul rând, la Intact Media Academy înveţi de la cei mai buni. Profesorii sunt chiar unii dintre cei mai buni oameni din TV, e o experienţă care cu siguranţă te ajută să te dezvolți ca om și totodată o experiență pe care nu o va uita nimeni.

4. Cum te-a ajutat experiența IMA în jobul pe care îl ai în prezent?
                        

IMA a fost temelia carierei mele... Toate cursurile m-au ajutat in ceea ce fac acum, însă consider ca live-urule facute sub indrumarea Alessandrei Stoicescu, au fost pe moment cele mai grele, insa acum m-au ajutat cel mai mult.

5. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?


Ca orice  om, îmi doresc tot mai mult... îmi doresc să câştig cât mai multă experienţă pentru a fi un reporter bun şi de ce nu, pe viitor, un prezentator, Doamne ajuta!

6. Ce a rămas memorabil pentru tine de la trainerii pe care i-ai avut?

Memorabile sunt amintirile pe care le-am căpătat în cele 3 luni de training. De la traineri am învăţat foarte multe lucruri care m-au ajutat, mă ajută şi cu siguranţă mă vor ajuta pe viitor, însă pot spune că nu o voi uita niciodată pe Trestiana. A fost trainerul de la IMA care m-a încurajat foarte mult şi mi-a dat curaj şi de ce nu... ambiţia de a arăta că pot! Dar oricum, nu îi voi uita nici pe restul trainerilor pentru ca au fost o familie pentru mine, o familie care a „zidit” caramida cu caramida pana am reusesc sa imi inalt singura visul meu.