Cariera ta

Delia Ionescu

Delia a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în iunie 2015, seria a 12-a. La doar o lună de la absolvire, ea face parte din proiectul IMA Star – proiect ce i-a dat șansa să apară pentru prima oară la televizor, ca prezentatoare a rubricilor Horoscop și Știri Mondene.

Ai știut dintotdeauna că vrei o carieră în presă/televiziune?

Să vă povestesc ceva. Am crescut cu Abracadabra. Aveam 5 sau 6 ani când, într-o zi, s-a întâmplat să merg cu mama de mână pe stradă și să treacă pe lângă noi chiar domnul Marian Râlea. Nu pot să vă descriu ce emoționată am fost, cum am întors capul după dânsul și cum ani de zile am regretat că nu l-am oprit să-i spun „te rog frumos, ia-mă și pe mine la tine în emisiune”. Da, de mică am fost pur și simplu fascinată de lumea televiziunii. Doar că circumstanțele m-au condus pe alt drum și spre alt domeniu. Până acum.

Cum ai ajuns să urmezi cursurile IMA?

De cursurile IMA am aflat prima dată de la televizor. A fost de ajuns să trag cu urechea la promo și să nu-mi mai pot lua gândul. Chiar dacă nu avusesem nicio experiență anterioară, mi-am dat seama că este prea puțin important ce am făcut până acum și că, pentru a-ți urma visul, nu există prea târziu sau prea devreme. Există un moment în care „se aliniază planetele”, ca să citez un trainer foarte drag la interviul de absolvire:

„Delia, pentru tine s-au aliniat planetele, de aia ești acum, aici”. Și astăzi au făcut-o la propriu! Cine se gândea că într-un timp atât de scurt voi ajunge să intru în direct pe post și să vă prezint horoscopul…

Cum au fost cele trei luni de cursuri? Ai avut emoții, zile triste, satisfacții?

Da, a fost o singură zi tristă…ziua în care n-am putut să ajung la cursuri :)

În rest, emoții! Cu pași repezi spre IMA dimineața aveam un singur gând: oare astăzi ce se va mai întâmpla? Pentru că fiecare zi a fost diferită, imprevizibilă, minunată – nici nu am simțit când au trecut cele trei luni de curs. Trei luni în care am făcut pași de uriaș spre cariera mult dorită, dar și în dezvoltarea personală. Satisfacții? Un simplu DA ar fi puțin spus…

Ce ai învățat la IMA? Ți-au folosit cursurile? Dacă da, în ce fel?

La IMA am învățat sa fiu eu. La IMA  am descoperit lucruri despre mine care, deși existau, n-am avut niciodată curajul de a le scoate la iveală sau poate n-am avut îndrumătorii potriviți. Pentru mine,  IMA nu este doar o școală de televiziune, ci o școală a vieții – pe care nu o găsești în cărți sau pentru care nu există manuale. Există doar curajul de a-ți urma visul și apoi perseverența.

Ai vreun trainer IMA preferat?

Într-un puzzle nu poți avea o piesă preferată, pentru că e de ajuns să lipsească una și să nu poți obține rezultatul mult dorit. Așa se întâmplă și cu trainerii de la IMA, fiecare dintre ei a avut rolul său, oameni cu totul speciali de la care am învățat foarte multe lucruri, care ne-au împărtășit din experiențele lor și din tainele meseriei de jurnalist. Față de doamna Carmen Avram am o afinitate deosebită,  pentru că sunt fascinată de reportajele dânsei. De fiecare dată când le urmăresc, mă aleg cu o piele de găină și lacrimi de emoție și îmi doresc tare mult să-i urmez exemplul.

Telespectatorii au făcut deja cunoștință cu tine. Ce părere ai despre proiectul IMA Star și cum te-ai simțit la primul live?

Prima dragoste nu se uită niciodată, așa a fost și primul live. Dorința de a transmite, de a aduce oamenilor un zâmbet pe buze este atât de puternică, încât cu ușurință treci peste emoții. Proiectul IMA Star reprezintă o mare oportunitate atât pentru mine – pentru că nimic nu se compară cu o practică în direct, și nu oriunde -, dar și pentru cei care își doresc o carieră în televiziune și nu știu de unde să înceapă.

Ce îți dorești să faci mai departe de IMA și IMA Star?

Pe cât posibil, îmi doresc să evoluez în acest domeniu. Odată ce ai apucat să guști din platoul de televiziune :)… cu greu mai poți renunța. Sunt convinsă că voi întâlni în continuare oameni minunați care îmi vor îndruma următorii pași. Eu îmi promit să fiu cel puțin la fel de silitoare ca și până acum și, de ce nu, într-o bună zi să ajung acolo unde visez cu adevărat: să pot ajuta oamenii, să le arăt locuri si lucruri minunate, să contribui la educația lor, să-i fac mai fericiți! Pentru că un jurnalist are această putere.