Cariera ta

Cosmin Tănăsescu

Cosmin a absolvit cursul de Prezentator TV de la IMA în iunie 2015, seria a 12-a. După o lună de probe cu multe deplasări și live-uri, a devenit reporter la Acces Direct.

Cosmin: ”Am învăţat să las emoţiile deoparte, să mi le stăpânesc. Eu după fiecare live mă uit la mine să văd unde am greşit, ca să pot corecta şi pe viitor să fie din ce în ce mai bine.”

  1. Cum te-ai decis sa urmezi cursurile IMA?

Păi, după ce făcusem practică fără rezultate, pe la alte televiziuni, în speranţa să-mi găsesc locul undeva, părinţii m-au îndemnat să urmez cursurile IMA. Recunosc că la început eram sceptic, dar ulterior m-am gândit că e ultima carte pe care o pot juca cu privire la intrarea mea în televiziune.

  1. Care a fost cea mai mare provocare la IMA?

Îmi aduc aminte cu plăcere de cursul Sabinei Iosub, când a trebuit, împreună cu o colegă să fiu moderatorul unei emisiuni. Ne-am distrat pe cinste. Dar dacă stau bine şi mă gândesc, provocări erau la toate cursurile pentru că fiecare te învăţa câte ceva.

  1. De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Pentru că IMA te completează. Adică, dacă îţi doreşti să o iei de jos, cum am vrut eu, fără IMA nu reuşeşti. Înveţi şi pui în practică foarte multe lucruri cu care te întâlneşti în televiziune.

  1. Cum ai ajuns să lucrezi la Acces Direct?

Păi, ţin minte că era septembrie anul trecut, mi s-a oferit posibilitatea să fac parte din echipa Acces Direct. Am stat o lună în probe, timp în care am avut multe deplasări, live-uri şi după multă muncă, au venit şi rezultatele. M-am descurcat şi m-au primit cu braţele deschise în echipa Acces Direct. Când am aflat că sunt reporter cu acte în regulă, am simţit o bucurie de nedescris. De ce? Pentru că eu vin la muncă de plăcere, îmbin utilul cu plăcutul. Mi-am dorit dintotdeauna să lucrez în televiziune. Şi da, eu pot spune cu mâna pe inimă că visul meu a devenit realitate.

  1. Ce a reprezentat primul LIVE pentru tine?

Nu îl voi uita niciodată! Totul s-a petrecut foarte repede.  Aveam foarte mari emoţii, ţin minte că după ce mi-a dat legătura Simona, la vreo 10 secunde, am înghiţit în sec, de am crezut că mi se duce mărul lui Adam până în călcâi.  Pentru mine a reprezentat o descătuşare şi implicit o rupere de ritm. Am învăţat să las emoţiile deoparte, să mi le stăpânesc. Eu după fiecare live mă uit la mine să văd unde am greşit, ca să pot corecta şi pe viitor să fie din ce în ce mai bine.

  1. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

Să am propria mea emisiune. Ar reprezenta apogeul pentru mine. Dar repet, prin multă muncă, seriozitate şi profesionalism