Cariera ta

Claudia Berghezan

Claudia a făcut parte din seria cu numărul 12 a cursurilor IMA în momentul în care și-a găsit curajul pentru a renunța la profesia și la locul de muncă în care investise până atunci. Claudia a știut că cel mai important lucru era visul ei de a lucra în televiziune. 

Școala IMA m-a ajutat să-mi înfrâng temerile, fricile dar și sa-mi depășesc limitele.

A fost un test cu mine însămi, prin care am început să trec odată cu primul live pe care l-am avut. Iar emoțiile nu au lipsit. Aveam impresia că nu puteam vorbi, că nu mai știam ce trebuie spus, apoi am vorbit de nu m-am  mai oprit...ceea ce nu a însemnat neapărat că a fost și bine. Însă a fost primul live care m-a ajutat enorm să descopăr ce înseamnă sa-mi stăpânesc emoțiile, să mă cunosc mai bine. Apoi au urmat și celelalte, iar încetul cu încetul am început, cu ajutorul trainerilor, să descifrez din secretele profesiei de jurnalist și să descopăr ce este o știre, ce înseamnă să transmiti o informație corectă, care, în același timp, să treacă de ecran, astfel încât să trezești interesul telespectatorilor. Toate aceste lucruri m-au ajutat foarte mult  și de multe ori mi le amintesc cu drag acum, când sunt în redactie și scriu știri ca redactor la antena3.

Am urmat cursurile IMA pentru că mi-am dorit din tot sufletul, chiar dacă aveam deja o meserie, am considerat că nu e niciodată prea târziu sa-mi urmez visul de a lucra în televiziune. Și aici revin cu o povestioară a unui trainer care ne-a mărturisit că la începutul carierei sale, din cauza obstacolelor pe care le întalnise, se gândea să renunțe la această meserie.  Mai târziu, s-a felicitat că nu a lăsat garda jos și a continuat sa lupte pentru visul sau.  Același sfat ni l-a dat și noua. Să luptăm pentru ceea ce ne dorim.

Pentru că televiziunea reprezintă o provocare continuă și înseamnă oameni, povești, trairi, emoții, frici, bucurii, tristeți. Înseamnă o continuă provocare.