Cariera ta

Alina Pantazi

Alina a absolvit cursul de Prezentator de la IMA în iunie 2015, seria a 12-a. La doar o lună de la absolvire, ea face parte din proiectul IMA Star – proiect ce i-a dat șansa să apară pentru prima oară la televizor, ca prezentatoare a rubricilor Horoscop și Știri Mondene.

Ai știut dintotdeauna că vrei o carieră în presă/televiziune?

M-am gândit foarte mulți ani la asta, dar, paradoxal, niciodată nu am găsit încrederea necesară în mine și îmi era deja frică de gândul că va rămâne doar un alt vis neîmplinit. Pornisem pe un alt drum, în domeniul științelor administrative, dar, la un moment dat, s-a întâmplat ceva – simțeam că mă plafonez și că nu este locul meu acolo. Până când a apărut IMA.

Cum ai ajuns să urmezi cursurile IMA?

Am văzut la televizor un promo: ,,Cariera ta în televiziune începe la Intact Media Academy,, și mi-am zis că trebuie să fie un semn. N-am mai stat pe gânduri și m-am înscris.

Cum au fost cele trei luni de cursuri? Ai avut emoții, zile triste, satisfacții?

Au fost cele mai frumoase luni din viața mea și nu exagerez când spun asta, dar nu a fost deloc ușor. Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să te implici 100%, iar asta presupune efort, multă muncă și sacrificii. Este unul din acele drumuri la care se pleacă cu un singur bagaj, cu inima. Emoții? Primele mele live-uri au fost catastrofale. Nu reușeam să leg două cuvinte. În aceste luni am râs, am plâns, dar nu am renunțat și am mers mai departe…cu mai multă putere de muncă, determinare, ambiție și încredere. Lacrimile din trecut mi-au adus satisfacțiile din prezent.

Ce ai învățat la IMA? Ți-au folosit cursurile? Dacă da, în ce fel?

La Intact Media Academy am învățat că nu este deloc ușor să fii om de televiziune. Aceste cursuri au reprezentat pentru mine abecedarul televiziunii. Mi-au creat o bază solidă fără de care nu m-aș fi putut descurca în redacție sau pe teren, cu atât mai mult într-un live.

Astăzi, telespectatorii au făcut cunoștință cu tine. Ce părere ai despre proiectul IMA Star și cum te-ai simțit la primul live?

IMA Star este un proiect inedit care îți oferă o șansă uriașă și unică – aceea de a face practică în direct. Datorită acestui proiect,visul meu a devenit realitate. Cum m-am simțit astăzi? Wow! Am avut o zi…nu o voi uita niciodată. Înainte de a intra în live aveam foarte multe emoții, eram foarte agitată, iar totul s-a schimbat în momentul în care am ajuns în fața camerei. Pentru prima dată, reușisem să scap de emoții.

Ce îți dorești să faci mai departe de IMA și IMA Star?

Nu vreau să-mi mai fac planuri. Vreau să decurgă totul de la sine. Am o singură viață și vreau să fac fiecare clipă să conteze!