Cariera ta

Alexandru Mihei

Alexandru Mihei a terminat Facultatea de Jurnalism, dar și-a dorit să acumuleze și mai mult și astfel a devenit cursant IMA. A absolvit cursurile în cea de-a zecea serie și acum este organizator de producție la Prima TV.

Ne-a mărturisit care este marele vis pe care și l-a propus să-l împlinească în cariera lui.

 

1. Cum și când ți-ai dat seama că îți dorești o carieră în televiziune?

Eram încă student la Facultatea de Jurnalism, acolo unde profesorii ne dădeau diverse teme practice şi la seminare făceam tot felul de simulări (jurnal de ştiri pentru radio, TV, live-uri, etc.). Era oarecum asemănător cu ceea ce am făcut şi la IMA. De atunci începea să-mi placă ideea de televiziune.

2. De ce te-ai decis sa urmezi cursurile IMA?

Scopul a fost acela de a mă perfecţiona, dar totodată în această experienţă am văzut şi o mare provocare pentru mine.

3. Care a fost cea mai mare provocare în cele trei luni de cursuri la IMA?

Examenul final (cel practic) a însemnat cea mai mare provocare pentru mine. Acel moment în care trebuia să prezentăm ştirile Observatorului împreună cu un coleg. Cei din redacţie ne-au făcut să ne simţim ca şi cum eram colegii lor. Momentul de emoţie maximă a fost acela în care eram aşezat la pupitrul ştirilor, iar după jingle-ul de început am auzit în cască: "Bagă mare, hai că poţi!"

4. De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Aş sfătui pe oricine care visează la o carieră în televiziune să urmeze mai întâi o şcoală de acest gen pentru că doar aşa îşi poţi da seama dacă îţi place cu adevărat sau nu.

5. Cum te-a ajutat experiența IMA în jobul pe care îl ai în prezent?

Îmi vine mult mai uşor să înţeleg ce am de făcut şi "limbajul" e unul pe care îl cunosc deja. E un mare avantaj.

6. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

Dorinţa mea supremă este aceea de a avea propriul meu show de divertisment. :)

7. Ce a rămas memorabil pentru tine de la trainerii pe care i-ai avut?

Am amintiri frumoase de la toţi trainerii pe care i-am avut la IMA, am învăţat foarte multe lucruri de la fiecare în parte. Un trainer pe care nu îl voi uita niciodată este regretatul domn Ferenc Vasas, care avea ceva cu totul şi cu totul special atunci când vorbea cu tine şi când îţi explica ceva. Ţin minte că mă simpatiza foarte mult şi m-a ales să îi fiu contabil, să stau mereu lângă dumnealui. Într-o zi am lipsit fără să îl anunţ şi de atunci am devenit "Decăzutul din drepturi", pentru că domnul Vasas avea o poreclă pentru fiecare cursant. Din acel motiv, la cursurile dumnealui stăteam mai mult în picioare, fiind pedepsit. Vestea decesului dumnealui a venit pe neaşteptate şi nici în ziua de azi nu-mi vine să cred că nu mai este printre noi.