Cariera ta

Sergiu Cora

Pentru Sergiu Cora, IMA a însemnat o alegere, o schimbare de macaz. Instinctul l-a îndemnat să renunțe la un loc de muncă sigur în ingineria alimentară și să aleagă profesia de jurnalist de televiziune. Acum, Sergiu este reporter special la Observator și spune că odată cu începutul carierei lui în televiziune a început și o nouă viață pentru el.


1. Când ți-ai dat seama că îți dorești o carieră în televiziune?

La televiziune mă gândeam de mic. De fapt, cred că toţi copiii se gândesc măcar o dată că ar vrea să fie ca nenea sau ca tanti de la televizor. Totuşi, prima mea dorinţă de a munci cu adevărat în televiziune, la ştiri, mai cu seamă, a fost în timp ce parcurgeam cursurile Intact Media Academy. Atunci am dat prima dată nas în nas cu ce înseamnă cu adevărat meseria de reporter şi mi-a plăcut al naibii de mult. Am ştiut în acea vreme că asta vreau să fac până la pensie şi era de fapt prima meserie care începea să mă satisfacă pe deplin, eu fiind, după cum bine ştiţi inginer, la bază.

2. De ce te-ai decis sa urmezi cursurile IMA?

Decizia mea de a urma cursurile IMA a fost o întâmplare norocoasă, pot să-i zic. După ce aplicasem online pe site-ul IMA, din pură curiozitate, venisem în Bucureşti pentru un interviu de angajare într-o companie ce se ocupa cu echipamente de industrie alimentară. Un job de vis, de altfel, din toate punctele de vedere. Am primit în acelaşi timp invitaţia de a participa la examenul IMA. Şi am fost. După examen am fost sunat şi anunţat că l-am trecut cu brio şi întrebat dacă vin sau nu la şcoala. Am luat decizia vieţii mele. Am renunţat la ingineria alimentară şi am mizat pe jurnalism.


3. Care a fost cea mai mare provocare în cele trei luni de cursuri la IMA?

Cea mai mare provocare în cele trei luni de curs? Hm... Totul! Intri într-o lume necunoscută. Din faţa televizorului ai impresia că tot ce se întâmplă acolo e simplu. Din spate însă, vezi că e al naibii de complicat. Şi trebuie să te adaptezi să te "reglezi" - dicţie, riduri de pe frunte, clipitul din ochi, cititul de pe promter. De fapt începi o nouă viaţă.

4. De ce ai sfătui pe cineva care își dorește o carieră în televiziune să urmeze IMA?

Păi am un singur sfat pentru cei care vor carieră în TV. De ce IMA? Simplu. Uitaţi-vă la mine :). Am şase ani de ştiri, două medalii aur şi argint la New York Festivals şi sunt reporter special la Observator.

5. Cum te-a ajutat experiența IMA în jobul pe care îl ai în prezent?

Şi aici e simplu. La IMA am învăţat Abecedarul, apoi, în redacţie am trecut la lucruri complexe.

6. Care este cea mai mare dorință pentru cariera ta?

Cea mai mare dorinţă e, ca la un moment dat, să pot realiza şi prezenta propria emisiune. Daaaar, după ce voi mai petrece ceva vreme în meseria de reporter, care, după mine, este esenţială într-o carieră în TV.

7. Ce a rămas memorabil pentru tine de la trainerii pe care i-ai avut?

Puterea cu care se reinventează în fiecare zi!