Cariera ta

Raluca Nechita

Raluca a absolvit cursul de Prezentator TV de la IMA în martie 2013, seria a 6-a. După practică în redacție a devenit redactor crawl la Antena 3, apoi editor-documentarist emisiuni, la Antena 1, iar acum este coordonator și researcher la Pro TV.

Raluca – ”Nu știam exact ce înseamnă o carieră în televiziune, dar urmăream știrile de la televizor și mă jucam “de-a televiziunea”.

 

  1. Ai știut dintotdeauna că vrei o carieră în presă/televiziune?

Când aveam 10 ani, bunicul meu m-a intrebat ce vreau să devin când o sa fiu mare, iar răspunsul meu a fost că vreau să lucrez în televiziune. Țin minte că nu prea s-a bucurat de răspunsul meu. Atunci nu știam exact ce înseamnă o carieră în televiziune, dar urmăream știrile de la telvizor și mă jucam “de-a televiziunea”.

  1. Cum ai ajuns să urmezi cursurile IMA?

Îmi aduc aminte când s-a deschis această școală. Am văzut-o pe Sandra cum povestea despre IMA și o perioadă buna am tot urmărit evoluția acestor cursuri. Vedeam cursanții cum veneau in platou la Observator și spuneau că s-au angajat în televiziune. Și tot îmi spuneam că trebuie să încerc și eu. Și asa am facut.

  1. Cum au fost cele trei luni de cursuri? Ai avut emoții, zile triste, satisfacții?

Cele trei luni de cursuri au fost minunate! Am învățat de la cei mai buni ce înseamnă să fii un reporter foarte bun. Emoții am avut când am venit să dau interviul și testul de cunoștințe generale. Trebuia să dau tot ce e mai bun din mine ca să îi pot convinge că merit un loc la cursuri.

Satisfacții: când m-a sunat mama si mi-a spus ca știrea mea a fost la Observator 16. Era prima mea știre făcută și dată în cadrul unui jurnal de știri cu o audiență mare.

Zile triste nu am avut, dar mi-am axat toata energia la cursuri pentru a demonstra că merit un loc în redacție.

  1. Care este cel mai valoros lucru pe care l-ai învățat la IMA?

Cel mai valoros lucru pe care l-am învățat a fost că pot să îmi înving emoțiile în fața camerei de filmat, dar și ce înseamnă lumea televiziunii.

  1. Ai vreun trainer IMA preferat?

Nu pot să spun că am un trainer preferat pentru că toți îmi sunt dragi. Toți au contribuit puțin câte puțin și m-au ajutat să ajung aici. Să nu îl uităm pe domnul Vass care m-a învățat ce înseamnă să fii un bun reporter/redactor. Când am venit la IMA nu știam să scriu o știre, nu știam cum îți faci sursele, dar datorită lui le-am învățat. El avea răbdare cu noi să ne învețe.

  1. Cum ai ajuns să lucrezi editor-documentarist la Antena 1?

Înainte să ajung să lucrez ca editor – documentarist, am fost redactor la crawl, la Antena 3. Iar ca să ajung acolo, am stat multe nopți în redacție și am făcut practică. Scriam știri pentru jurnalele de noapte, dar și pentru jurnalul de dimineață.

După câteva luni în care am lucrat ca redactor la crawl, am primit un telefon de la producătorul ”Hell’s Kitchen” și mi-a spus că are nevoie de un editor documentarist. După două interviuri am fost anunțată că încep în ziua următoare. Totul era nou pentru mine, dar am învățat din mers și am demonstrat că locul meu este în această echipă.

  1. Este job-ul tău actual ceea ce îți doreai să fie?

Când am venit pentru acest job, se lucra la emisiunea ”Poftiți pe la noi” și ne trebuiau cazuri sociale, cu diferiți copii pe care puteam să îi ajutăm în emisiune. Atunci mi-am dat seama că eu de asta am venit la IMA, să pot ajunge să lucrez în televiziune și să ajut oamenii.

Noi avem mai multe proiecte, dar fiecare proiect este o mare realizare pentru mine. Pentru fiecare proiect în parte am depus multe ore de muncă, și multe zile petrecute în redacție alături de echipă. Toată munca noastră este pentru cei de acasă.